Resipi Cheese Kek Meleleh


loading...

KEK COKLAT KUKUS dgn topping yg meleleh.. perghhh :)

Mekasih K.Liza, berkongsi resipi Kek Coklat Kukus yg sangat2 mudah dan sedap ni. Tak perlu mixer bagai, A + B + C jer tau.. pastu tuang dlm loyang dan kukus.

Resepi - MyResipi.com

Jom belajar cara membuat, cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini!

RESIPI PUDDING ROTI - Dapur Tanpa Sempadan...

UNTUK PUDDING ROTI :-Panaskan oven pada suhu 180C, lenser bekas kaca tahan panas berukuran 5 inci x 7 inci dengan mentega (atau guna bekas yang sesuai).

Resepi Makanan Masakan Simple Sedap - Resepi

RESEPI SNOW CHEESE CAKE / KEK KEJU MELELEH BAHAN-BAHAN : UNTUK KEK -100 g tepung hongkong (husna guna tepung gandum)* -60 g tepung j...

SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU...RESIPI WARISAN

Assalammualaikum, salam Jumaat semua. Malam semalam che mat mimpi dihidangkan masakan tradisi orang Negeri Sembilan yang menjadi identiti mereka.

KEK GULA HANGUS @ KEK SARANG SEMUT - Secubit Garam

Kalau sebelum ni K.Nor pernah post resipi KEK GULA HANGUS resipi arwah Mak K.Nor, kali ni K.Nor mencuba satu lagi resipi Kek Gula Hangus yg dikongsikan oleh Mas ...

masam manis: ACUAN

Ini adalah antara acuan yang ita gunakan dalam setiap kek atau puding yang ita hasilkan . Setiap acuan ni ita beli di merata tempat. Ita ni mmg pantang nampak acuan ...

masam manis: Kek berhantu???..

Chocolate Cheese Lava.. ooo.. inilah kek yang di katakan berhantu dan menjadi kegilaan ramai dan dah viral seantaro negara. Wow! hebat penangan kek yang satu ini..

Resepi Kek Coklat Moist Kukus Cara Mudah - Ciktom

Salam.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat kek coklat kukus yang cik tom masak bersama adik-adik cik tom. Resepinya amatlah mudah dan senang e

Salam Dua Benua

I know I know… It’s been a week plus already… Our lives have been going through the same old same old routine, nothing much to be excited about


Cara Membuat Banana Cheese

Cara Membuat Banana Cheese

...Cara Membuat Banana Cheese Cara Membuat Banana Cheese Bahan yang digunakan untuk Cara Membuat Banana Cheese : 8 bh pisang tanduk, kukus matang 6 kuning telur 1 putih telur Cara Membuat Banana Cheese dan Bumbu yang digunakan : 50 gr gula pasir 50 gr tepung terigu 50 gr mentega cair 50 gr keju parut...

Resep Kue Brownies Panggang

aneka resep kue brownies kukus sederhana

...tepung terigu Cara Membuat kue brownies : Siapkan loyang segi empat 20×20×4 cm. Semir margarin dan taburi sedikit tepung terigu. Adonan Cokelat: Campur mentega dan cokelat bubuk. Kemudian Jerangkan di atas api kecil hingga meleleh. Angkat. Tambahkan gula dan vanili, aduk rata. Tambahkan telur, aduk rata. Masukkan campuran terigu, aduk rata. Sisihkan. Adonan Keju: Kocok...

Cara Membuat Kentang spiral

Cara Membuat Kentang spiral, resep Kentang spiral

...resep Kentang spiral Cara Membuat Kentang spiral Bahan dan resep Kentang spiral Twist Potato Kentang Minyak goreng Bawang putih Serbuk bumbu rasa BBQ, Tom Yam, Sweet Corn atau Cheese Cara Membuat Kentang spiral Tusuk kentang pada bagian tengahnya Irislah kentang dengan menggunakan Mesin Twist Potato agar menjadi bentuk Spiral Simpan dalam air dingin sampai...

Cara Membuat Brownies Panggang

Cara Membuat Brownies Panggang

...1 sdt garam halus atau secukupnya Cara Membuat brownies panggang Panaskan margarin hingga meleleh kemudian masukkan potongan cokelat, gula pasir dan garam, aduk hingga cokelat meleleh dan gula larut dan Angkat. Tuang tepung terigu sedikit demi sedikit dan kocokan telur. Tambahkan potongan kacang almond atau kenari kemudian Aduk rata. Tuang adonan brownies panggang ke dalam...

Cara Membuat Pizza tanpa Oven

Cara Membuat Pizza tanpa Oven

...pipih tersebut di atas pan, lalu taburkan parutan keju mozarella,tumis daging cincang, jamur, sosis dan saus tomat. Kemudian atasnya taburkan lagi dengan keju mozarella Panggang di atas api kecil dengan pan yang tertutup Angkatlah saat keju mozarella sudah meleleh semua dan dasar roti sudah kecoklatan Selesailah Cara Membuat Pizza tanpa Oven dan semoga bermanfaat...

Resep Macaroons

Resep Macaroons

...Resep Macarons Cara membuat Resep Macaroons sedikit perlu kesabaran dan kecermatan, tapi aneka rasa isian resep macaron yang lembut meleleh di lidah bakal membuat Anda puas membuat kue Macaroons ini Bahan dan Resep Macaroons 300 gr almond powder 300 gr icing sugar/gula bubuk 110 gr putih telur ½ sdt pewarna kue sesuai selera 300...

Cara Membuat Brownies Putih Telur

Cara Membuat Brownies Putih Telur

...mede disangrai, dicincang kasar Cara Membuat Brownies Putih Telur : Siapkan loyang 28×10x4cm yang dialas kertas roti dan dioles margarin (kalau aku pakai loyang cetakan muffin kecil yang hanya aku oles margarin). Panaskan oven suhu 180C. Chocolate ditim dengan mentega hingga meleleh. Campurkan lelehan coklat ke dalam tepung terigu, aduk rata, sisihkan. Kocok putih telur...

Cara Membuat Chocolate Coffee

Cara Membuat Chocolate Coffee

...Cara Membuat Chocolate Coffee Cara Membuat Chocolate Coffee Bahan yang digunakan untuk Cara Membuat Chocolate Coffee : Expresso coffee 1 bungkus Coklat Masak pekat 50 gram, tim hingga meleleh Gula pasir 1 sendok makan susu cair 250 ml Cara Membuat Chocolate Coffee : coretkan coklat masak pekat menyerupai jaring hingga bentuk bulat (sesuaikan dengan...

Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log

Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log

...Marquise Christmas Log: 150 gr chocolate, lelehkan jeruk baby gula karamel Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log: Kocok kuning telur dan 150 gr gula hingga mengembang, sisihkan. Kocok 150 gr gula dan putih telur hingga mengembang, sisihkan. Panaskan butter dan cokelat hingga meleleh atau mencapai suhu 40 derajat Celcius. Masukkan, parutan kulit jeruk adonan kuning...